
Nowa nazwa marki Kętrzyński. Sekret namingu w majonezie

Jasełka w Kętrzynie

Tym razem ParaKulinarni przerobili nasz Piernik na muffinki ? piernikowe z pomarańczowym kremem to idealny sposób by sprawić przyjemność bliskiej osobie ?
Doskonałe także na świąteczny deser (nie tylko dla najmłodszych 😉 ).
Składniki na poszczególne etapy znajdziecie poniżej:
[cmsmasters_row data_shortcode_id=”wohsmug72″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”3xfh1t6x5q” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_toggles shortcode_id=”x0rlaqz41″ mode=”toggle” animation_delay=”0″][cmsmasters_toggle shortcode_id=”qszov37ccv” title=”MASA PIERNIKOWA”]
- opakowanie gotowej mieszanki Piernika Kętrzyńskiego https://majo.wedo.support/piernik-ketrzynski/
- 380 ml wody (1,5 szklanki)
- 170 ml oleju (2/3 szklanki)
- kilka kropel olejku pomarańczowego
[/cmsmasters_toggle][cmsmasters_toggle shortcode_id=”lqhzll12u” title=”ORANGE CURD”]
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 100 g masła
- 120 ml soku ze świeżych pomarańczy
- 100 g cukru
- skórka z 2 pomarańczy
[/cmsmasters_toggle][cmsmasters_toggle shortcode_id=”1q741w1osg” title=”KREM POMARAŃCZOWY”]
- 200 g orange curd
- 250 g mascarpone
- 150 g śmietanki 30%
[/cmsmasters_toggle][/cmsmasters_toggles][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]