Przepis pochodzi z bloga Ana Mari’s World
- podwójna pierś kurczaka | |
- 4 plasterki żółtego sera | |
- 4 pieczarki | |
- 1 cebula | |
- 1/2 czerwonej papryki | |
- 4 płaskie łyżki majonezu Kętrzyński o smaku smażonej cebulki | |
- 4 plastry żółtego sera | |
- przyprawa gyros |
Super szybki i smaczny przepis na obiad wg Ana Mari's World
1. | Cebulę kroimy w piórka dusimy, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, solimy i pieprzymy (do smaku). |
2. | Pierś kurczaka tniemy na 4 części (filetujemy na kotlety), posypujemy z dwóch stron przyprawą gyros. |
3. | Podduszone warzywa kładziemy na spód blaszki na to kładziemy pierś kurczaka, posypujemy papryką pocięta w słupki, przykrywamy 1 plastrem sera i po 1 łyżce majonezu na 1 części piersi. |
4. | Pieczemy ok. 30 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. |
5. | Podajemy z młodymi ziemniaczkami pieczonymi lub z wody z masełkiem i z koperkiem. |
Zostaw komentarz