Zapiekana pierś kurczaka w majonezie
Zapiekana pierś kurczaka w majonezie
Zapiekana pierś kurczaka w majonezie
Zapiekana pierś kurczaka w majonezie
Zapiekana pierś kurczaka w majonezie

Składniki

- podwójna pierś kurczaka
- 4 plasterki żółtego sera
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 4 płaskie łyżki majonezu Kętrzyński o smaku smażonej cebulki
- 4 plastry żółtego sera
- przyprawa gyros
Super szybki i smaczny przepis na obiad wg Ana Mari's World

Przygotowanie

1. Cebulę kroimy w piórka dusimy, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, solimy i pieprzymy (do smaku).
2.Pierś kurczaka tniemy na 4 części (filetujemy na kotlety), posypujemy z dwóch stron przyprawą gyros.
3.Podduszone warzywa kładziemy na spód blaszki na to kładziemy pierś kurczaka, posypujemy papryką pocięta w słupki, przykrywamy 1 plastrem sera i po 1 łyżce majonezu na 1 części piersi.
4.Pieczemy ok. 30 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
5.Podajemy z młodymi ziemniaczkami pieczonymi lub z wody z masełkiem i z koperkiem.

Przepis pochodzi z bloga Ana Mari’s World

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.