Składniki

15 dkg ryżu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 brokuł
15 dkg żółtego sera
3 jajka
szczypiorek
6 łyżek majonezu klasycznego Kętrzyński
sól, pieprz
Sałatka w wykonaniu p. Moniki https://monawkuchni.blogspot.com/

Przygotowanie

1.Ryż ugotować i wystudzić.
2.Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce.
3.Brokuł podzielić na mniejsze różyczki, ugotować i wystudzić.
4.Tuńczyka odsączyć.
5.Ser żółty zetrzeć na tarce.
6.Szczypiorek umyć, wyszyć i pokroić.
7.W salaterce na spód wyłożyć ryż (posmarować 1,5 łyżki majonezu, posilić i popieprzyć- tak postępować przy każdej warstwie)
8.Na ryż wyłożyć tuńczyka, następnie brokuł, później ser i na końcu jajka.
9.Wierzch posypać szczypiorkiem.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.