
15 dkg ryżu | |
1 puszka tuńczyka w sosie własnym | |
1 brokuł | |
15 dkg żółtego sera | |
3 jajka | |
szczypiorek | |
6 łyżek majonezu klasycznego Kętrzyński | |
sól, pieprz |
Sałatka w wykonaniu p. Moniki https://monawkuchni.blogspot.com/
1. | Ryż ugotować i wystudzić. |
2. | Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce. |
3. | Brokuł podzielić na mniejsze różyczki, ugotować i wystudzić. |
4. | Tuńczyka odsączyć. |
5. | Ser żółty zetrzeć na tarce. |
6. | Szczypiorek umyć, wyszyć i pokroić. |
7. | W salaterce na spód wyłożyć ryż (posmarować 1,5 łyżki majonezu, posilić i popieprzyć- tak postępować przy każdej warstwie) |
8. | Na ryż wyłożyć tuńczyka, następnie brokuł, później ser i na końcu jajka. |
9. | Wierzch posypać szczypiorkiem. |
Zostaw komentarz