Składniki

Piernik Kętrzyński – 750g
mleko – 0,5 l
budyń – 2 szt. (o smaku śmietankowym lub waniliowym)
cukier – 1 szklanka
margaryna – 1 kostka
polewa czekoladowa
Wypróbuj prosty przepis na tort piernikowy. Możesz go przekładać owocami, dżemem, kremem budyniowym - wedle uznania.

Przygotowanie

1.Piernik pieczemy w tortownicy wg przepisu z opakowania. Po wystudzeniu ciasto dzielimy na 4 krążki.
2.Ugotować budyń wykorzystując 0,5 l mleka i 0,5 szklanki cukru. Wystudzić.
3.Po dokładnym wystudzeniu dodajemy budyń małymi porcjami do wcześniej utartej kostki margaryny cały czas ucierając.
4. Krążki piernika kolejno przekładamy wg uznania dżemem i przygotowanym kremem budyniowym
5. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.

Prosty i szybki tort piernikowy na bazie Piernika Kętrzyńskiego. Zawsze wychodzi!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.