Prosty i szybki tort piernikowy na bazie Piernika Kętrzyńskiego. Zawsze wychodzi!

Piernik Kętrzyński – 750g | |
mleko – 0,5 l | |
budyń – 2 szt. (o smaku śmietankowym lub waniliowym) | |
cukier – 1 szklanka | |
margaryna – 1 kostka | |
polewa czekoladowa |
Wypróbuj prosty przepis na tort piernikowy. Możesz go przekładać owocami, dżemem, kremem budyniowym - wedle uznania.
1. | Piernik pieczemy w tortownicy wg przepisu z opakowania. Po wystudzeniu ciasto dzielimy na 4 krążki. |
2. | Ugotować budyń wykorzystując 0,5 l mleka i 0,5 szklanki cukru. Wystudzić. |
3. | Po dokładnym wystudzeniu dodajemy budyń małymi porcjami do wcześniej utartej kostki margaryny cały czas ucierając. |
4. | Krążki piernika kolejno przekładamy wg uznania dżemem i przygotowanym kremem budyniowym |
5. | Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy. |
Zostaw komentarz