Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy
Torcik piernikowy

Składniki

1/2 opakowania piernika Kętrzyński (1/2 z 750 g)
1 szklanka wody
1/2 szklanki oleju
1 łyżka kakao
Krem:
250 g mascarpone (schłodzone)
ok. 200 g śmietany 30 lub 36% (schłodzona)
1/3 szklanki cukru (do smaku)

Przygotowanie

1.Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Wykładamy tortownicę ok. 20 cm papierem do pieczenia.
2. Wlewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy ok. 45 min. do suchego patyczka.
3.Wyjmujemy ciasto do ostygnięcia. Powstałą
4.Krem wykładam na ostudzony piernik. Dekoruję malinami i borówką amerykańską.
5.Krem: Śmietanę i mascarpone z cukrem ubijam na sztywno.

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.