Sos tatarski to jeden z najbardziej popularnych sosów w Europie. Świetnie smakuje z frytkami, burgerami i mięsem. Przepis na bazie Majonezu Kętrzyńskiego będzie smakował jak nigdy dotąd.
Oto przepis autorstwa Para Kulinarni
3 łyżki majonezu Majonezu Kętrzyńskiego klasycznego | |
2 łyżki śmietany 18% | |
1 łyżeczka kaparów | |
5 grzybków marynowanych (np. pieczarki) | |
5 korniszonów | |
2 szalotki | |
pieprz | |
sól |
1. | Wszystkie składniki kroimy w drobną kosteczkę |
2. | Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. |
3. | Mieszamy do połączenia się składników. |
4. | |
5. |
Sos tatarski to jeden z najbardziej popularnych sosów w Europie. Świetnie smakuje z frytkami, burgerami i mięsem. Przepis na bazie Majonezu Kętrzyńskiego będzie smakował jak nigdy dotąd.
Oto przepis autorstwa Para Kulinarni
Zostaw komentarz