Składniki

3 łyżki majonezu Majonezu Kętrzyńskiego klasycznego
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka kaparów
5 grzybków marynowanych (np. pieczarki)
5 korniszonów
2 szalotki
pieprz
sól
Najlepszy sos tatarski z Majonezem Kętrzyńskim według przepisu Para Kulinarni.

Przygotowanie

1.Wszystkie składniki kroimy w drobną kosteczkę
2.Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
3.Mieszamy do połączenia się składników.
4.
5.

Sos tatarski to jeden z najbardziej popularnych sosów w Europie. Świetnie smakuje z frytkami, burgerami i mięsem. Przepis na bazie Majonezu Kętrzyńskiego będzie smakował jak nigdy dotąd.

Oto przepis autorstwa Para Kulinarni

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.