Składniki

Śledź matjas
3 łyżki musztardy Stołowej Kętrzyński
2 jajka
sól, piperz
1/2 szklanki oleju rzepakowego
5 łyżek oliwy z oliwek
1 cebula
Jeśli lubisz śledzie, a dotychczasowe przepisy już Ci się znudziły, koniecznie spróbuj naszego przepisu. Dodatek musztardy sprawi, że na nowo zakochasz się w matjasach

Przygotowanie

1.Śledzie płuczemy w wodzie, odsączamy, kroimy w centymetrowe kawałki. Dodajemy soli i pieprz.
2.Do miski wkładamy musztardę, dodajemy 2 żółtka z jajek i mieszamy trzepaczką dodając stopniowo olej. Cały czas mieszając dodajemy oliwę.
3.Na koniec dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulę.
4.Dodajemy śledzia do przygotowanego sosu i mieszamy wszystko razem.
5.Podajemy posypując pietruszką.

Jeśli lubisz śledzie, a dotychczasowe przepisy już Ci się znudziły, koniecznie spróbuj naszego przepisu. Dodatek musztardy sprawi, że na nowo zakochasz się w matjasach

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.