Jeśli lubisz śledzie, a dotychczasowe przepisy już Ci się znudziły, koniecznie spróbuj naszego przepisu. Dodatek musztardy sprawi, że na nowo zakochasz się w matjasach

Śledź matjas | |
3 łyżki musztardy Stołowej Kętrzyński | |
2 jajka | |
sól, piperz | |
1/2 szklanki oleju rzepakowego | |
5 łyżek oliwy z oliwek | |
1 cebula |
Jeśli lubisz śledzie, a dotychczasowe przepisy już Ci się znudziły, koniecznie spróbuj naszego przepisu. Dodatek musztardy sprawi, że na nowo zakochasz się w matjasach
1. | Śledzie płuczemy w wodzie, odsączamy, kroimy w centymetrowe kawałki. Dodajemy soli i pieprz. |
2. | Do miski wkładamy musztardę, dodajemy 2 żółtka z jajek i mieszamy trzepaczką dodając stopniowo olej. Cały czas mieszając dodajemy oliwę. |
3. | Na koniec dodajemy pokrojona w kosteczkę cebulę. |
4. | Dodajemy śledzia do przygotowanego sosu i mieszamy wszystko razem. |
5. | Podajemy posypując pietruszką. |
Zostaw komentarz