4 JAJKA | |
1 OPAKOWANIE CIASTA KRUCHEGO KĘTRZYŃSKI | |
2 ŻÓŁTKA | |
150 g MARGARYNY | |
ŁYŻKA ŚMITANY | |
WARSTWA SEROWA: | |
1 SZKLANKA CUKRU | |
CUKIER WANILIOWY | |
OLEJEK CYTRYNOWY | |
4 ŁYŻKI ŻELATYNY | |
1 KOSTKA MARGARYNY | |
GALARETKA | |
JAGODY LUB INNE OWOCE |
1. | CIASTO ZROBIC ZGODNIE Z PRZEPISEM NA OPAKOWANIU. |
2. | FORMĘ O ŚREDNICY 24 CM. SMARUJEMY MASŁEM POSYPUJEMY MĄKĄ LUB WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA. |
3. | WYKŁADAMY CIASTO O GRUBOŚCI 5MM NA BLACHE . PECZEMY 15 -20 MIN. |
4. | SER PRZEPUŚĆ PRZEZ MASZYNKĘ.Z BIAŁEK UBIĆ PIANĘ. UTRZEĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM. |
5. | STOPNIOWO DODAWAĆ ZMIELONY SER I ŻÓŁTKA.DODAĆ OLEJEK CYTRYNOWY. |
6. | ROZPUSCIĆ ŻELATYNĘ W NIEWIELKIEJ ILOŚCI ZIMNEJ WODY. GDY NAPĘCZNIEJE ROZPUSCIĆ W CIEPŁYM PRZEGOTOWANYM MLEKU I DODAĆ DO MASY SEROWEJ. |
7. | SEROWEJ.WYMIESZAĆ Z PIANĄ Z BIAŁEK I WLAĆ DO FORMY.WSTAWIĆ DO LODÓWKI. |
8. | GDY MASA STĘŻEJE ZALAĆ WIERZCH GALARETKĄ Z OWOCAMI. |
Zostaw komentarz