SERNK NA ZIMNO NA CIEŚCIE KRUCHYM
SERNK NA ZIMNO NA CIEŚCIE KRUCHYM

Składniki

4 JAJKA
1 OPAKOWANIE CIASTA KRUCHEGO KĘTRZYŃSKI
2 ŻÓŁTKA
150 g MARGARYNY
ŁYŻKA ŚMITANY
WARSTWA SEROWA:
1 SZKLANKA CUKRU
CUKIER WANILIOWY
OLEJEK CYTRYNOWY
4 ŁYŻKI ŻELATYNY
1 KOSTKA MARGARYNY
GALARETKA
JAGODY LUB INNE OWOCE

Przygotowanie

1.CIASTO ZROBIC ZGODNIE Z PRZEPISEM NA OPAKOWANIU.
2.FORMĘ O ŚREDNICY 24 CM. SMARUJEMY MASŁEM POSYPUJEMY MĄKĄ LUB WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA.
3.WYKŁADAMY CIASTO O GRUBOŚCI 5MM NA BLACHE . PECZEMY 15 -20 MIN.
4.SER PRZEPUŚĆ PRZEZ MASZYNKĘ.Z BIAŁEK UBIĆ PIANĘ. UTRZEĆ MARGARYNĘ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM.
5.STOPNIOWO DODAWAĆ ZMIELONY SER I ŻÓŁTKA.DODAĆ OLEJEK CYTRYNOWY.
6.ROZPUSCIĆ ŻELATYNĘ W NIEWIELKIEJ ILOŚCI ZIMNEJ WODY. GDY NAPĘCZNIEJE ROZPUSCIĆ W CIEPŁYM PRZEGOTOWANYM MLEKU I DODAĆ DO MASY SEROWEJ.
7.SEROWEJ.WYMIESZAĆ Z PIANĄ Z BIAŁEK I WLAĆ DO FORMY.WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
8.GDY MASA STĘŻEJE ZALAĆ WIERZCH GALARETKĄ Z OWOCAMI.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.