Ponadczasowa sałatka ziemniaczana.

1 kg ziemniaków | |
4-5 kiszonych ogórków lub konserwowych | |
4 jajka | |
1 cebula | |
pęczek koperku | |
5-6 łyżek majonezu klasycznego Kętrzyński | |
1-2 łyżki musztardy stołowej Kętrzyński | |
sól | |
pieprz | |
opcjonalnie: szczypiorek |
1. | Ziemniaki ugotować - pokroić w kostkę średniej wielkości. |
2. | Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę średniej wielkości. |
3. | Ogórki pokroić w drobną kostkę |
4. | Cebulę posiekać. |
5. | Wszystko wymieszać. |
6. | Dodać majonez i musztardę. Przyprawić do smaku. |
7. | Odstawić do lodówki. |
8. | Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. |
Zostaw komentarz