Składniki

1 większego pstrąga
Przyprawa do ryb lub pstrąga
Pół cytryny
1 opakowanie mixu sałat
1 papryka żółta, 1 zielona
1 cebulka czerwona
1 dojrzałe awokado
Garść pomidorków koktajlowych
Pół kostki sera plesniowego np. turkusowy Lazur(50g)
Pół pęczka szczypiorku
4 łyżki majonezu Ketrzynskiego lekkiego
Sól i pieprz dla smaku
Jak chcesz zaskoczyć czymś nowym swoich bliskich w święta wypróbuj przepis, który przygotowała Kuchenna_czarodziejka czyli pani Aneta.

Przygotowanie

1.Pstrąga myjemy, nacinamy i wkładamy połówki plastrów cytryny. Przyprawiamy przyprawa do ryb w środku i na zewnątrz.
2.Zawijamy w folię aluminiowa i wstawiamy na 25 minut do piękarnika na 200 stopni.
3.W tym czasie na talerz wykładamy mix sałat, kroimy paprykę, cebulkę, obieramy i kroimy awokado. Pomidorki koktajlowe kroimy i na pół. Wszystko wykładamy na sałatę.
4.Gdy pstrąg będzie gotowy, obieramy że skóry i kawałki ryby układamy na reszcie składników posypujac serem plesniowym i szczypiorkiem.
5.Podawać z Majonezem Ketrzynskim. W wersji fit majonez lekki, a dla smakoszy może być również klasyczny, chrzanowy.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.