
1 większego pstrąga | |
Przyprawa do ryb lub pstrąga | |
Pół cytryny | |
1 opakowanie mixu sałat | |
1 papryka żółta, 1 zielona | |
1 cebulka czerwona | |
1 dojrzałe awokado | |
Garść pomidorków koktajlowych | |
Pół kostki sera plesniowego np. turkusowy Lazur(50g) | |
Pół pęczka szczypiorku | |
4 łyżki majonezu Ketrzynskiego lekkiego | |
Sól i pieprz dla smaku |
Jak chcesz zaskoczyć czymś nowym swoich bliskich w święta wypróbuj przepis, który przygotowała Kuchenna_czarodziejka czyli pani Aneta.
1. | Pstrąga myjemy, nacinamy i wkładamy połówki plastrów cytryny. Przyprawiamy przyprawa do ryb w środku i na zewnątrz. |
2. | Zawijamy w folię aluminiowa i wstawiamy na 25 minut do piękarnika na 200 stopni. |
3. | W tym czasie na talerz wykładamy mix sałat, kroimy paprykę, cebulkę, obieramy i kroimy awokado. Pomidorki koktajlowe kroimy i na pół. Wszystko wykładamy na sałatę. |
4. | Gdy pstrąg będzie gotowy, obieramy że skóry i kawałki ryby układamy na reszcie składników posypujac serem plesniowym i szczypiorkiem. |
5. | Podawać z Majonezem Ketrzynskim. W wersji fit majonez lekki, a dla smakoszy może być również klasyczny, chrzanowy. |
Zostaw komentarz