Szybka sałatka z krewetkami i kapustą pekińską. Dodatek Majonezu Kętrzyńskiego podkręci jej smak.

1 kapusta pekińska | |
2 jajka ugotowane na twardo | |
1 opakowanie krewetek koktajlowych w marynacie | |
1 ogórek świeży (duży) | |
MAJONEZ KĘTRZYŃSKI | |
100 g śmietany 12% | |
sok z połowy cytryny | |
sól, pieprz |
Sałatka z krewetkami i kapustą pekińską. Lekka o świeżym aromacie.
1. | Kapustę pekińską, jajka i ogórek pokroić w kostkę. |
2. | Dodać odcedzone krewetki. |
3. | Wymieszać wszystkie składniki |
4. | Przygotować sos - pół słoiczka majonezu kętrzyńskiego, pół szklanki śmietany 12%, sok wyciśnięty z połowy cytryny, sól, pieprz. |
5. | Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę na 10 minut przed podaniem. |
Zostaw komentarz