Składniki

1 kapusta pekińska
2 jajka ugotowane na twardo
1 opakowanie krewetek koktajlowych w marynacie
1 ogórek świeży (duży)
MAJONEZ KĘTRZYŃSKI
100 g śmietany 12%
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
Sałatka z krewetkami i kapustą pekińską. Lekka o świeżym aromacie.

Przygotowanie

1.Kapustę pekińską, jajka i ogórek pokroić w kostkę.
2.Dodać odcedzone krewetki.
3.Wymieszać wszystkie składniki
4. Przygotować sos - pół słoiczka majonezu kętrzyńskiego, pół szklanki śmietany 12%, sok wyciśnięty z połowy cytryny, sól, pieprz.
5.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę na 10 minut przed podaniem.

Szybka sałatka z krewetkami i kapustą pekińską. Dodatek Majonezu Kętrzyńskiego podkręci jej smak.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.