Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World
2-3 garście rukoli | |
1 garść orzechów włoskich (prażonych) | |
2 figi | |
ser pleśniowy blue ok. 100 g | |
Dressing: | |
1 łyżka soku z cytryny | |
2-3 łyżki oliwy z oliwek | |
1 łyżka miodu (do smaku) | |
przyprawa do kuchni greckiej i suszone pomidory z czosnkiem | |
1-2 łyżeczki musztardy krzepkiej Kętrzyński (do smaku) |
1. | Na talerz sypiemy rukolę. Figi kroimy na ćwiartki lub mniejsze części, ser tniemy w kostkę. Wszystko wrzucamy na rukolę. |
2. | Orzechy włoskie prażymy do zarumienienia na suchej patelni. |
3. | Polewamy słodkim dressingiem. |
4. | Dressing: Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy do smaku. |
Zostaw komentarz