Sałatka warstwowa z pieczarkami
Sałatka warstwowa z pieczarkami
Sałatka warstwowa z pieczarkami

Składniki

litrowy słoik pieczarek marynowanych
puszka kukurydzy
5 jajek
1 por
250 g sera żółtego
4 ogórki korniszony
2 małe filety z kurczaka
1/2 puszki ananasów
4 łyżki majonezu Kętrzyński
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól pieprz cukier do smaku
pęczek szczypiorku

Przygotowanie

1.Filet nacieramy solą, pieprzem i papryka i smażymy, studzimy i kroimy w kostkę. Por kroimy w talarki i przelewamy wrzątkiem, studzimy i odciskamy
2.Pieczarki kroimy na ćwiartki. Jajka, ogórki, ser i ananas kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy z zalewy
3.Składniki układamy warstwowo i zalewamy sosem majonezowo -jogurtowym, posypujemy szczypiorkiem

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną ataeb7

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.