Smaczna, łatwa w wykonaniu, z dodatkiem Majonezu Kętrzyńskiego – czyli sałatka idealna stworzona przez Panią Elę.

pierś z kurczaka | |
pół ogórka zielonego | |
pół opakowania makaronu ryżowego | |
puszka kukurydzy | |
Majonez Kętrzyński o smaku cebulki smażonej | |
curry | |
przyprawa do kurczaka | |
szczypiorek | |
sól | |
pieprz |
Pyszna sałatka warstwowa z przepisów naszych fanów!
1. | Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. |
2. | Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić curry i przyprawą do kurczaka, usmażyć i wystudzić |
3. | Ogórek i szczypiorek pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć. |
4. | Na dno miseczki ułożyć makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić solą i pieprzem, ułożyć pokrojonego w kostkę kurczaka i ogórek zielony, przykryć warstwą majonezu. |
5. | Na majonez wyłożyć kukurydzę, pozostałego kurczaka i makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić i posypać szczypiorkiem. |
Zostaw komentarz