Składniki

pierś z kurczaka
pół ogórka zielonego
pół opakowania makaronu ryżowego
puszka kukurydzy
Majonez Kętrzyński o smaku cebulki smażonej
curry
przyprawa do kurczaka
szczypiorek
sól
pieprz
Pyszna sałatka warstwowa z przepisów naszych fanów!

Przygotowanie

1.Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
2.Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić curry i przyprawą do kurczaka, usmażyć i wystudzić
3.Ogórek i szczypiorek pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć.
4.Na dno miseczki ułożyć makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić solą i pieprzem, ułożyć pokrojonego w kostkę kurczaka i ogórek zielony, przykryć warstwą majonezu.
5.Na majonez wyłożyć kukurydzę, pozostałego kurczaka i makaron ryżowy, posmarować majonezem, doprawić i posypać szczypiorkiem.

Smaczna, łatwa w wykonaniu, z dodatkiem Majonezu Kętrzyńskiego – czyli sałatka idealna stworzona przez Panią Elę.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.