Przepis przygotowała pani Natalia prowadząca bloga https://slodkokwasnakuchnia1.blogspot.com

3 podwójne filety śledziowe bismarc z zlewy octowej | |
1 czerwona cebula | |
4 krążki ananasa z puszki | |
szczypiorek | |
4 łyżki majonezu o smaku smażonej cebulki | |
sól, pieprz do smaku |
Połączenie słodkiego ananasa, czerwonej cebulki oraz śledzi z zalewy tworzy świetny smak.
1. | Śledzie odsączamy z zalewy oraz kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka a szczypiorek siekamy. |
2. | Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę/trójkąty. Przekładamy do miseczki pokrojone śledzie, cebulę, szczypiorek i ananasa, mieszamy. |
3. | Następnie dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. |
4. | Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły. |
Zostaw komentarz