Składniki

3 podwójne filety śledziowe bismarc z zlewy octowej
1 czerwona cebula
4 krążki ananasa z puszki
szczypiorek
4 łyżki majonezu o smaku smażonej cebulki
sól, pieprz do smaku
Połączenie słodkiego ananasa, czerwonej cebulki oraz śledzi z zalewy tworzy świetny smak.

Przygotowanie

1.Śledzie odsączamy z zalewy oraz kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka a szczypiorek siekamy.
2.Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę/trójkąty. Przekładamy do miseczki pokrojone śledzie, cebulę, szczypiorek i ananasa, mieszamy.
3.Następnie dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
4.Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły.

Przepis przygotowała pani Natalia prowadząca bloga https://slodkokwasnakuchnia1.blogspot.com

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.