Składniki

4 pomarańcze
1 filet z piersi kurczaka
po 5 dag: orzechów włoskich, orzechów laskowych, rodzynek, płatków migdałów
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
sól
majonez kętrzyński
szpinak baby
Sałatka królewska z pomarańczami i kurczakiem.

Przygotowanie

1.Mięso zrumienić z dwóch stron na oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 min w temperaturze 180ºC.
2.Kurczaka ostudzić i pokroić w grubą kostkę.
3. Pomarańcze obrać i pokroić w grubą kostkę.
4.Dodać pokruszone orzechy (laskowe i włoskie), migdały i rodzynki.
5. Przygotować sos - mały słoiczek majonezu kętrzyńskiego, ketchup, musztarda, odrobina soli.
6.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę.
7.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę.
8.Podawać na liściach szpinaku baby.

Z połączenia Majonezu Kętrzyńskiego, owoców i mięsa wychodzi niepowtarzalny smak, który zapamiętasz na długo. Koniecznie spróbuj naszej propozycji przepisu an sałatkę królewską.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.