Z połączenia Majonezu Kętrzyńskiego, owoców i mięsa wychodzi niepowtarzalny smak, który zapamiętasz na długo. Koniecznie spróbuj naszej propozycji przepisu an sałatkę królewską.

4 pomarańcze | |
1 filet z piersi kurczaka | |
po 5 dag: orzechów włoskich, orzechów laskowych, rodzynek, płatków migdałów | |
1 łyżka ketchupu | |
1 łyżka musztardy | |
sól | |
majonez kętrzyński | |
szpinak baby |
Sałatka królewska z pomarańczami i kurczakiem.
1. | Mięso zrumienić z dwóch stron na oliwie, przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 min w temperaturze 180ºC. |
2. | Kurczaka ostudzić i pokroić w grubą kostkę. |
3. | Pomarańcze obrać i pokroić w grubą kostkę. |
4. | Dodać pokruszone orzechy (laskowe i włoskie), migdały i rodzynki. |
5. | Przygotować sos - mały słoiczek majonezu kętrzyńskiego, ketchup, musztarda, odrobina soli. |
6. | Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę. |
7. | Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i polać sałatkę. |
8. | Podawać na liściach szpinaku baby. |
Zostaw komentarz