Składniki

1 mały słoik marynowanych pieczarek
3 kiszone ogórki
3 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki Majonezu Kętrzyński o smaku chrzanowym
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
sól, pieprz
Sałatka ta jest szybka i prosta w przygotowaniu oraz świetnie pasuje do pieczonych mięs. Dodatek naszego majonezu o smaku chrzanowym wydobył i wyostrzył smak sałatki :)

Przygotowanie

1.Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę.
2.Ogórki, obrane ze skorupek jajka i dymkę również kroimy w kostkę.
3.Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski i mieszamy.
4.Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy majonez, mieszamy razem.
5.Sałatkę podajemy schłodzoną.
6.Przepis na 2-3 porcje.

Przepis przygotowany przez Panią Natalię prowadzącą blog: słodko-kwaśna kuchnia

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.