Przepis przygotowany przez Panią Natalię prowadzącą blog: słodko-kwaśna kuchnia

1 mały słoik marynowanych pieczarek | |
3 kiszone ogórki | |
3 jajka ugotowane na twardo | |
3 łyżki Majonezu Kętrzyński o smaku chrzanowym | |
1 cebula dymka ze szczypiorkiem | |
sól, pieprz |
Sałatka ta jest szybka i prosta w przygotowaniu oraz świetnie pasuje do pieczonych mięs. Dodatek naszego majonezu o smaku chrzanowym wydobył i wyostrzył smak sałatki :)
1. | Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. |
2. | Ogórki, obrane ze skorupek jajka i dymkę również kroimy w kostkę. |
3. | Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski i mieszamy. |
4. | Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy majonez, mieszamy razem. |
5. | Sałatkę podajemy schłodzoną. |
6. | Przepis na 2-3 porcje. |
Zostaw komentarz