Składniki

200 g szynki parmeńskiej
6 jajek ugotowanych na twardo
250 g twarogu półtłustego
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego
1 cebula dymka
szczypiorek
1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan
sól, pieprz
plastry melona do podania
Zamiast zwykłych kanapek zaproponuj gościom pastę jajeczną zawijaną w szynkę, podawaną na plastrach melona. Będą zachwyceni!

Przygotowanie

1.Jajka ugotowane na twardo zblenduj z twarogiem
2.Dodaj pokrojoną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, chrzan, jogurt naturalny, i Majonez Kętrzyński
3.Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
4.Połóż łyżkę pasy na plasterku wędliny i zawiń.
5.Podawaj na plastrach melona.

Super przystawka na wakacyjną kolację ze znajomymi. Zrobisz ją bardzo szybko, a sposób podania zachwyci Twoich gości. Spróbuj koniecznie.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.