Super przystawka na wakacyjną kolację ze znajomymi. Zrobisz ją bardzo szybko, a sposób podania zachwyci Twoich gości. Spróbuj koniecznie.

200 g szynki parmeńskiej | |
6 jajek ugotowanych na twardo | |
250 g twarogu półtłustego | |
3 łyżki jogurtu naturalnego | |
2 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego | |
1 cebula dymka | |
szczypiorek | |
1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan | |
sól, pieprz | |
plastry melona do podania |
Zamiast zwykłych kanapek zaproponuj gościom pastę jajeczną zawijaną w szynkę, podawaną na plastrach melona. Będą zachwyceni!
1. | Jajka ugotowane na twardo zblenduj z twarogiem |
2. | Dodaj pokrojoną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, chrzan, jogurt naturalny, i Majonez Kętrzyński |
3. | Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. |
4. | Połóż łyżkę pasy na plasterku wędliny i zawiń. |
5. | Podawaj na plastrach melona. |
Zostaw komentarz