Składniki

240 g fasoli
30 g mielonego lnu
35 g mąki dyniowej odtłuszczonej ( sprawdzi się też mąka z ciecierzycy, z grochu, migdałowa czy słonecznikowa. Można spróbować z kokosową, ale wtedy mniejsza ilość, gdyż maka kokosowa chłonie płyny bardzo mocno.)
30 g musztardy stołowej Kętrzyński
1 żółtko albo 1 łyżka jogurtu
sól, pieprz, oregano
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
czarnuszka (składnik opcjonalny, czarnuszkę można zastąpić np. sezamem)
trochę oleju
PROTEINOWE KRAKERSY a la Nachosy – bez glutenu, bez cukru, z niską zawartością węglowodanów. A do tego też opcja wegańska! Można dodać takie chrupiące kawałki jako dodatek do sałatki, podać jako nachosy z hummusem i warzywami lub użyć jako bazę do mini kanapek.

Przepis przygotowany przez Małgosię prowadzącą bloga kulinarnego www.justmegik.com

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.