Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World
1 opakowanie piernika Kętrzyński (750 g) | |
2/3 szklanki oleju | |
1 i 1/2 szklanki wody | |
2 łyżki kakao | |
Dodatkowo: | |
1 szklanka cukru pudru i odrobina wody | |
czekoladowe ciasteczka np. Oreo |
1. | Ciasto: |
2. | Ciasto mieszamy z wodą i olejem, dodajemy kakao. |
3. | Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 15-20 min. do suchego patyczka. |
4. | Wyjmujemy na kratkę studzimy, lukrujemy, posypujemy pokruszonymi ciasteczkami. Lepsza, mniej tłusta wersja od tych Biedronkowych no i zmoim ulubionym smakiem korzennym :) |
5. | Lukier: |
6. | Cukier puder mieszamy z odrobiną wody. |
Zostaw komentarz