Piernikowo- ciasteczkowe donuts
Piernikowo- ciasteczkowe donuts
Piernikowo- ciasteczkowe donuts

Składniki

1 opakowanie piernika Kętrzyński (750 g)
2/3 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki wody
2 łyżki kakao
Dodatkowo:
1 szklanka cukru pudru i odrobina wody
czekoladowe ciasteczka np. Oreo

Przygotowanie

1.Ciasto:
2.Ciasto mieszamy z wodą i olejem, dodajemy kakao.
3.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 15-20 min. do suchego patyczka.
4.Wyjmujemy na kratkę studzimy, lukrujemy, posypujemy pokruszonymi ciasteczkami. Lepsza, mniej tłusta wersja od tych Biedronkowych no i zmoim ulubionym smakiem korzennym :)
5.Lukier:
6.Cukier puder mieszamy z odrobiną wody.

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.