Składniki

1 opakowanie Piernika Kętrzyńskiego
1 szklanka wody
100 ml oleju
2 łyżki miodu
2 garście rodzynek
Na bazie Piernika Kętrzyńskiego można wyczarować wiele pyszności - szybkich i efektownych np. mięciutkie i wilgotne muffiny z rodzynkami ! W sam raz do kawy, dla niespodziewanych gości lub do dziecięcych lunchboxów.

Przygotowanie

1.Zawartość torebki z piernikiem wsypać do miski, dodać rodzynki i wymieszać.
2.W drugiej misce dobrze wymieszać wodę, olej i miód.
3.Składniki mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką tylko do połączenia składników.
4.Silikonowe foremki w kształcie serduszek wysmarować masłem.
5.Foremki ustawić na blaszce i napełniać do 3/4 wysokości
6.Blaszkę z foremkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffiny ok.20-25 minut.
7.Po upieczeniu wystudzić, polać polewą i ozdobić np. posypką cukrową.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.