
1 opakowanie Piernika Kętrzyńskiego | |
1 szklanka wody | |
100 ml oleju | |
2 łyżki miodu | |
2 garście rodzynek |
Na bazie Piernika Kętrzyńskiego można wyczarować wiele pyszności - szybkich i efektownych np. mięciutkie i wilgotne muffiny z rodzynkami ! W sam raz do kawy, dla niespodziewanych gości lub do dziecięcych lunchboxów.
1. | Zawartość torebki z piernikiem wsypać do miski, dodać rodzynki i wymieszać. |
2. | W drugiej misce dobrze wymieszać wodę, olej i miód. |
3. | Składniki mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką tylko do połączenia składników. |
4. | Silikonowe foremki w kształcie serduszek wysmarować masłem. |
5. | Foremki ustawić na blaszce i napełniać do 3/4 wysokości |
6. | Blaszkę z foremkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec muffiny ok.20-25 minut. |
7. | Po upieczeniu wystudzić, polać polewą i ozdobić np. posypką cukrową. |
Zostaw komentarz