Tradycyjny przepis na Piernik Kętrzyński wzbogacony ciemnym piwem. Takie połączenie świetnie podbija smak ciasta i sprawia, że jest jeszcze bardziej korzenne.

Piernik Kętrzyński 500g | |
Piwo typu Porter 250 ml | |
Olej roślinny 100 ml | |
Orzechy włoskie mielone garść | |
Margaryna do wysmarowania formy | |
Bułka tarta - garść |
Pyszny przepis na Piernik Kętrzyński z piwem porter.
1. | Zawartość opakowania starannie wymieszaj z piwem |
2. | Dodaj olej i ponownie dobrze wymieszaj |
3. | Dodaj orzechy i ponownie wymieszaj |
4. | Ciasto wyłóż do formy uprzednio wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. |
5. | Odstaw na 15 minut. |
6. | Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 45-60 minut. |
Zostaw komentarz