Składniki

Piernik Kętrzyński 500g
Piwo typu Porter 250 ml
Olej roślinny 100 ml
Orzechy włoskie mielone garść
Margaryna do wysmarowania formy
Bułka tarta - garść
Pyszny przepis na Piernik Kętrzyński z piwem porter.

Przygotowanie

1.Zawartość opakowania starannie wymieszaj z piwem
2.Dodaj olej i ponownie dobrze wymieszaj
3.Dodaj orzechy i ponownie wymieszaj
4.Ciasto wyłóż do formy uprzednio wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
5.Odstaw na 15 minut.
6.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 45-60 minut.

Tradycyjny przepis na Piernik Kętrzyński wzbogacony ciemnym piwem. Takie połączenie świetnie podbija smak ciasta i sprawia, że jest jeszcze bardziej korzenne.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.