Składniki

10 jajek ugotowanych na twardo
4 łyżki majonezu Kętrzyński o smaku smażonej cebulki
2 łyżeczki musztardy stołowej Kętrzyński
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki zielonej
4-5 rzodkiewek pokrojonych w drobną kostkę
1 średniej wielkości cebula pokrojona w drobną kostkę
sól, pieprz
Na kolację czy też śniadanie Pani Magdalena poleca swoją pastę jajeczną - wypróbujcie!

Przygotowanie

1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.
2.gotowe jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.Do jajek dodajemy pokrojone w drobną kostkę paprykę czerwoną, zieloną, cebulkę oraz rzodkiewkę.
4.Doprawiamy majonezem i musztardą oraz przyprawami solą i pieprzem.
5.Dokładnie mieszamy a wierzch dekorujemy odrobiną posiekanej papryki i rzodkiewki.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.