
10 jajek ugotowanych na twardo | |
4 łyżki majonezu Kętrzyński o smaku smażonej cebulki | |
2 łyżeczki musztardy stołowej Kętrzyński | |
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej | |
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki zielonej | |
4-5 rzodkiewek pokrojonych w drobną kostkę | |
1 średniej wielkości cebula pokrojona w drobną kostkę | |
sól, pieprz |
Na kolację czy też śniadanie Pani Magdalena poleca swoją pastę jajeczną - wypróbujcie!
1. | Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. |
2. | gotowe jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. |
3. | Do jajek dodajemy pokrojone w drobną kostkę paprykę czerwoną, zieloną, cebulkę oraz rzodkiewkę. |
4. | Doprawiamy majonezem i musztardą oraz przyprawami solą i pieprzem. |
5. | Dokładnie mieszamy a wierzch dekorujemy odrobiną posiekanej papryki i rzodkiewki. |
Zostaw komentarz