Przepis pochodzi z bloga: https://smakowalomi.wordpress.com/2019/12/09/muszle-makaronowe-z-salatka/ prowadzonego przez panią Milenę.

1 opakowanie makaronu duże muszle | |
100 g sera gouda | |
100 g szynki konserwowej | |
1/2 puszki kukurydzy | |
3 łyżki majonezu Kętrzyńskiego o smaku chrzanowym | |
1/2 pęczka szczypiorku | |
sól, pieprz |
Idealna przystawka na imprezę, spotkanie, święta lub po prostu do zjedzenia na przykład na kolację.
1. | Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy. |
2. | Do miski wrzucamy szynkę pokrojoną w cienkie paski, ser starty na tarce na małych oczkach. Dodajemy kukurydzę, posiekany szczypiorek. |
3. | Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatką napełniamy makaron. |
Zostaw komentarz