Składniki

1 opakowanie makaronu duże muszle
100 g sera gouda
100 g szynki konserwowej
1/2 puszki kukurydzy
3 łyżki majonezu Kętrzyńskiego o smaku chrzanowym
1/2 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Idealna przystawka na imprezę, spotkanie, święta lub po prostu do zjedzenia na przykład na kolację.

Przygotowanie

1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy.
2.Do miski wrzucamy szynkę pokrojoną w cienkie paski, ser starty na tarce na małych oczkach. Dodajemy kukurydzę, posiekany szczypiorek.
3.Doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatką napełniamy makaron.

Przepis pochodzi z bloga: https://smakowalomi.wordpress.com/2019/12/09/muszle-makaronowe-z-salatka/ prowadzonego przez panią Milenę.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.