Składniki

4 łyżki oleju
4 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego
1 i 1/2 łyżki Musztardy Krzepkiej
1 i 1/2 łyżki ketchupu
3 ząbki czosnku
1 cebula pokrojona w plastry
5 plastrów karkówki
Marynata do karkówki na grilla, którą zrobisz szybko i ze składników, które na pewno masz pod ręką. Sekretem jest majonez.

Przygotowanie

1.Olej, majonez, ketchup, musztardę i przyprawy wymieszać ze sobą na jednolitą masę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
2.Karkówkę lekko rozbić, żeby nie była za gruba. Wkładać do marynaty po jednym plastrze i przekładać cebulą.
3.Wymieszać tak, żeby marynata pokryła wszystkie plastry.
4.Schować do lodówki na minimum 3 godziny, najlepiej odstawić na całą noc.

Szybka marynata do karkówki z grilla spodoba się wszystkim, którzy lubią proste przepisy. Dzięki dodatkowi Majonezu Kętrzyńskiego mięso zyskuje kruchość, soczystość i niepowtarzalny smak.

 

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.