Szybka marynata do karkówki z grilla spodoba się wszystkim, którzy lubią proste przepisy. Dzięki dodatkowi Majonezu Kętrzyńskiego mięso zyskuje kruchość, soczystość i niepowtarzalny smak.
4 łyżki oleju | |
4 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego | |
1 i 1/2 łyżki Musztardy Krzepkiej | |
1 i 1/2 łyżki ketchupu | |
3 ząbki czosnku | |
1 cebula pokrojona w plastry | |
5 plastrów karkówki |
1. | Olej, majonez, ketchup, musztardę i przyprawy wymieszać ze sobą na jednolitą masę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. |
2. | Karkówkę lekko rozbić, żeby nie była za gruba. Wkładać do marynaty po jednym plastrze i przekładać cebulą. |
3. | Wymieszać tak, żeby marynata pokryła wszystkie plastry. |
4. | Schować do lodówki na minimum 3 godziny, najlepiej odstawić na całą noc. |
Szybka marynata do karkówki z grilla spodoba się wszystkim, którzy lubią proste przepisy. Dzięki dodatkowi Majonezu Kętrzyńskiego mięso zyskuje kruchość, soczystość i niepowtarzalny smak.
Zostaw komentarz