Coś dla fanów drobiu na grillu. Szybka marynata na bazie Majonezu Kętrzyńskiego, idealna do piersi z kurczaka.

1 podwójna pierś z kurczaka | |
250 g Majonezu Kętrzyńskiego | |
2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią | |
1 łyżka suszonego oregano | |
1 łyżka oleju rzepakowego z chili |
Polecamy szybką i nietypową, lekko pikantną i bardzo aromatyczną marynatę do piersi z kurczaka. Idealna na grilla!
1. | Piersi umyć, osuszyć, oczyścić z błon, przekroić wzdłuż, na pół. |
2. | Majonez Kętrzyński wymieszać z przyprawami oraz olejem |
3. | natrzeć marynatą mięso z każdej strony. Odstawić na 4-5 h lub na noc do lodówki. |
4. | Zamarynowane piersi ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować po 5 minut z każdej strony. |
Zostaw komentarz