Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
250 g Majonezu Kętrzyńskiego
2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżka oleju rzepakowego z chili
Polecamy szybką i nietypową, lekko pikantną i bardzo aromatyczną marynatę do piersi z kurczaka. Idealna na grilla!

Przygotowanie

1.Piersi umyć, osuszyć, oczyścić z błon, przekroić wzdłuż, na pół.
2.Majonez Kętrzyński wymieszać z przyprawami oraz olejem
3.natrzeć marynatą mięso z każdej strony. Odstawić na 4-5 h lub na noc do lodówki.
4. Zamarynowane piersi ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować po 5 minut z każdej strony.

Coś dla fanów drobiu na grillu. Szybka marynata na bazie Majonezu Kętrzyńskiego,  idealna do piersi z kurczaka.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.