KRUCHE CIASTECZKA O SMAKU PIERNIKA
KRUCHE CIASTECZKA O SMAKU PIERNIKA

Składniki

1 OPAKOWANIE CIASTA KRUCHEGO KĘTRZYŃSKIEGO
150g MARGARYNY
ŁYŻKA ŚMIETANY
1 ŁYŻECZKA PRZYPRAWY DO PIERNIKA
Pyszne ciasteczka na bazie naszego kruchego ciasta.

Przygotowanie

1.Gotową mieszankę wymieszać z przyprawą do piernika.
2.Dodać margarynę , śmietanę.
3.Całość zagnieść.
4.Owinąć w folię, wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
5. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować cienkie placki ok 3-4mm.
6.Wykrawać foremkami ciasteczka o dowolnych kształtach.
7.Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Piec ok. 10 min w temp. 180 C.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.