
1 kalafior | |
1 jajko | |
1 łyżeczka soli | |
curry | |
1-2 łyżki bułka tarta | |
Dip | |
1 łyżka majonezu lekkiego Kętrzyński, | |
garść koperku, | |
odrobina soli, cukru | |
2 łyżki jogurtu bałkańskiego |
1. | Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę, studzimy. |
2. | Widelcem gnieciemy na papkę. |
3. | Dodajemy jajko, przyprawy do smaku, sól, curry odrobinę i 1-2 łyżki bułki tartej. |
4. | Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej. |
5. | Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej. |
6. | Smażymy z obu stron do zarumienienia. |
7. | Dip |
8. | Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, odrobinę cukru (do smaku), poszatkowany koperek. |
Zostaw komentarz