Składniki

1 kalafior
1 jajko
1 łyżeczka soli
curry
1-2 łyżki bułka tarta
Dip
1 łyżka majonezu lekkiego Kętrzyński,
garść koperku,
odrobina soli, cukru
2 łyżki jogurtu bałkańskiego

Przygotowanie

1.Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę, studzimy.
2.Widelcem gnieciemy na papkę.
3.Dodajemy jajko, przyprawy do smaku, sól, curry odrobinę i 1-2 łyżki bułki tartej.
4.Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej.
5.Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej.
6.Smażymy z obu stron do zarumienienia.
7.Dip
8.Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, odrobinę cukru (do smaku), poszatkowany koperek.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.