Kotlety jajeczne to pomysł na obiad bez mięsa, za to z masą innych, smakowitych składników. Spróbuj koniecznie!

10 jajek ugotowanych na twardo | |
1 surowe jajko | |
Cebula | |
Łyżka Majonezu Kętrzyńskiego klasycznego | |
2 łyżki musztardy Kętrzyńskiej stołowej | |
3 łyżki bułki tartej + 1/2 szklanki do panierowania kotletów | |
2 łyżki posiekanej natki pietruszki | |
Łyżka suszonego koperku | |
1/2 łyżeczki pieprzu | |
1/2 łyżeczki soli | |
Olej do smażenia |
Kotlety jajeczne zrobisz szybko i małym kosztem. Świetna alternatywa do codziennych, mięsnych obiadów.
1. | Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę, wbijamy surowe jajko, dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, majonez wymieszany z musztardą, bułkę tartą, natkę pietruszki, koperek i przyprawy. Dokładnie mieszamy. |
2. | Z masy formujemy podłużne kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor. |
Zostaw komentarz