Składniki

10 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
Cebula
Łyżka Majonezu Kętrzyńskiego klasycznego
2 łyżki musztardy Kętrzyńskiej stołowej
3 łyżki bułki tartej + 1/2 szklanki do panierowania kotletów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Łyżka suszonego koperku
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
Olej do smażenia
Kotlety jajeczne zrobisz szybko i małym kosztem. Świetna alternatywa do codziennych, mięsnych obiadów.

Przygotowanie

1.Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę, wbijamy surowe jajko, dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, majonez wymieszany z musztardą, bułkę tartą, natkę pietruszki, koperek i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
2.Z masy formujemy podłużne kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.

Kotlety jajeczne to pomysł na obiad bez mięsa, za to z masą innych, smakowitych składników. Spróbuj koniecznie!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.