Kanapki z pastą jajeczną
Kanapki z pastą jajeczną
Kanapki z pastą jajeczną

Składniki

8 jajek ugotowanych na twardo
1 duża cebula (może być więcej jak kto lubi)
1 szczypiorek
sól, pieprz
3-4 łyżki majonezu czosnkowego Kętrzyński

Przygotowanie

1.Jajka i cebulę kroimy w kostkę. Jajka wrzucamy do miski i ugniatamy widelcem tak żeby dobrze się ze sobą połączyły, dorzucamy cebulę i drobno posiekany szczypiorek
2.Doprawiamy i dodajemy majonez
3.Wszystko mieszamy. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się połączą lub po prostu po paru godzinach jak się pasta schłodzi
4.Koniecznie podawać ze świeżym pieczywem, można dodać rukolę, rzodkiewkę i pomidorki koktajlowe

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną kocikowa_gotuje

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.