Kanapka z awokado
Kanapka z awokado

Składniki

1/2 awokado + sos z cytryny, aby nie ciemniało
1 ugotowane na twardo jajko
1 wieloziarnista kajzerka
1 łyżeczka majonezu Kętrzyńskiego Delikatnego
sól, pieprz
50 g łososia wędzonego
1 plasterek pomidora
sałata rzymska

Przygotowanie

1.Jajko gotujemy na twardo, bułkę przekrajamy, smarujemy majonezem. Na to kładziemy łososia, awokado pokrojone w cienkie plasterki (skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało), na górę kładziemy plasterki jajka i pomidora. Na to możemy dodać jeszcze odrobinę majonezu, aby kanapka nie była za sucha.
2.Sałatę możemy dodać do kanapki lub udekorować talerz, na którym podamy pyszną kanapkę. 

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.