Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną Ana Mari’s World
1/2 awokado + sos z cytryny, aby nie ciemniało | |
1 ugotowane na twardo jajko | |
1 wieloziarnista kajzerka | |
1 łyżeczka majonezu Kętrzyńskiego Delikatnego | |
sól, pieprz | |
50 g łososia wędzonego | |
1 plasterek pomidora | |
sałata rzymska |
1. | Jajko gotujemy na twardo, bułkę przekrajamy, smarujemy majonezem. Na to kładziemy łososia, awokado pokrojone w cienkie plasterki (skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało), na górę kładziemy plasterki jajka i pomidora. Na to możemy dodać jeszcze odrobinę majonezu, aby kanapka nie była za sucha. |
2. | Sałatę możemy dodać do kanapki lub udekorować talerz, na którym podamy pyszną kanapkę. |
Zostaw komentarz