Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną moje_domowe_jedzenie

10 jaj | |
pieczarki ok 8 sztuk | |
1 cebula | |
1 puszka tuńczyka sosie własnym | |
majonez Kętrzyński | |
sól i pieprz |
1. | Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy na pół. Pieczarki i pół cebuli bardzo drobno kroimy i smażymy na maśle. Studzimy |
2. | Żółtka oddzielamy od białek i rozdzielamy. Do miski wrzucamy pieczarki a do drugiej tuńczyk i drobno posiekaną 2 cześć cebuli. Dodajemy żółtka. Do miski z tuńczykiem dodajemy dodatkowo 1 łyżkę majonezu |
3. | Masy mieszamy i przyprawiamy. Nakładamy na białka i polewamy majonezem Kętrzyński |
4. | Jajka chłodzimy w lodówce |
Zostaw komentarz