Składniki

10 jaj
pieczarki ok 8 sztuk
1 cebula
1 puszka tuńczyka sosie własnym 
majonez Kętrzyński
sól i pieprz

Przygotowanie

1.Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy na pół.  Pieczarki i pół cebuli  bardzo drobno kroimy i smażymy na maśle. Studzimy
2.Żółtka oddzielamy od białek i rozdzielamy.  Do miski wrzucamy pieczarki a do drugiej tuńczyk i drobno posiekaną 2 cześć cebuli. Dodajemy żółtka. Do miski z tuńczykiem dodajemy dodatkowo 1 łyżkę majonezu
3.Masy mieszamy i przyprawiamy. Nakładamy na białka i polewamy majonezem Kętrzyński
4.Jajka chłodzimy w lodówce

Przepis powstał przy współpracy z blogerką kulinarną moje_domowe_jedzenie

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.