Składniki

8 parówek drobiowych/wieprzowych lub frankfurterki
duża szczypta cukru brązowego
2 łyżki syropu klonowego
4 częściowo upieczone mini bagietki lub specjalne bułki do hot-dogów
1 łyżka musztardy stołowej Kętrzyński
2 łyżeczki wina lub octu jabłkowego
2 łyżki oleju
Hot-dog z syropem klonowym? Spróbuj!

Przygotowanie

1.Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C
2.Podpiecz parówki/kiełbaski na papierze do pieczenia i piecz przez 20 minut.
3. W międzyczasie rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę aż się zeszkli.
4.Wyjmij kiełbaski i posmaruj syropem klonowym.
5.Umieść bagietki na tej samej blasze do pieczenia. Zwiększ temperaturę piekarnika do 220C / 200C i wstaw blachę na 5-8 minut, aż kiełbaski będą zarumienione.
6. Do cebuli wmieszaj musztardę, cukier i ocet, aż cukier się rozpuści.
7.Rozetnij bagietki na górze i włóż do każdej po 2 kiełbaski.
8. Przełóż łyżką musztardową cebulę i podawaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.