Składniki

1 dojrzałe miękkie awokado
1⁄2 małej czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki majonezu kętrzyńskiego
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
duża ciabatta
wędzony pstrąg łososiowy
szczypior do dekoracji
czarnuszka
Szybkie i nietypowe grzanki. Coś dla fanów awokado i ryb.

Przygotowanie

1.Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, wyciągnij miąższ i przełóż do miseczki. Rozgnieć widelcem.
2.Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do awokado.
3.Dodaj również 2 łyżeczki majonezu Kętrzyńskiego, odrobinę soku z cytryny, sól i pieprz. Wymieszaj.
4.Z ciabatty przygotuj grzanki. Nakładaj na nie pastę z awokado, a na wierzchu wędzonego pstrąga. Posyp szczypiorkiem i czarnuszką.

Fantastyczna propozycja na imprezę. Niewielkim nakładem sił możecie mieć pięknie prezentującą się przekąskę – grzanki z pastą awokado i wędzonym pstrągiem łososiowym. Wszystko dopełnione odrobiną majonezu „Kętrzyńskiego” szczypiorku i czarnuszki. Przygotowując pastę z awokado warto pamiętać, że musi być dojrzałe, ale nie ciemne w środku. Maślana konsystencja zapewni nam sukces kulinarny! Odrobina czerwonej cebuli, czosnek oraz majonez nadadzą natomiast charakteru. Pstrąg dopełni smaku. Spróbujcie koniecznie.

Autorką przepisu jest Karolina z bloga Co Pysznego?

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.