Składniki

4 jajka ugotowane na twardo
4 rzodkiewki
1 łyżka majonezu chrzanowego Kętrzyński
sól, pieprz, szczypiorek

Przygotowanie

1.Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki.
2.Do żółtek dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kosteczkę
3.Dodajemy rzodkiewki do żółtek z majonezem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
4.Nakładamy farsz do miejsc po żółtkach, posypujemy odrobiną szczypiorku.

Polecamy na pyszne jajeczka faszerowane przygotowane przez Panią Natalię ze Słodko-kwaśnej Kuchni. Przygotowanie tych jajek jest proste i szybkie. Chrupkości dodaje tu  rzodkiewka a pikantności majonez chrzanowy od Majonez Kętrzyński.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.