Składniki

karpatka z kremem Ketrzyński
skórka pomarańczowa
skórka cytrynowa
owoce do dekoracji
cukier puder
500 ml mleka
325 g margaryny
4 jajka
Oto przepis na eklerki, które zawsze się udają. Udekoruj je ulubionymi owocami i zaserwuj gościom elegancki deser, który nie wymaga wysiłku.

Przygotowanie

1.Ciasto przygotowane wg przepisu pieczemy w formie eklerów.
2.Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do kremu dodajemy skórę cytrynową oraz pomarańczową, sok z cytryny (lub olejek cytrynowy), esencję waniliową oraz cukier puder do smaku.
3.Przed nakładaniem do eklerów krem powinien być schłodzony.
4.Zimne eklerki rozcinamy, nakładamy krem (najlepiej zrobić to rękawem cukierniczym ale może być także łyżką). Na koniec dekorujemy owocami i posypujemy cukrem.

Zrobienie eklerków nie musi być już wyzwaniem. Dzięki Karpatce z Kremem Kętrzyński ciasto parzone na eklerki zawsze się uda i wyjdzie wybornie!

Do kremu dodajcie ulubione owoce i elegancki deser gotowy!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.