Składniki

3 łyżki majonezu
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy stołowej
2 szalotki
odrobina soku z pomarańczy
sól
Dip pieprzowy robi się bardzo łatwo, a jego smak pozostaje na długo w pamięci. Świetnie pasuje do burgerów.

Przygotowanie

1.Szalotkę kroimy w drobną kostkę.
2.Pieprz rozcieramy w moździerzu na drobne kawałeczki (nie na pył!)
3.Do majonezu dodajemy miód, szalotkę, musztardę, odrobinę soku z pomarańczy, świeżo mielony pieprz.
4.Wszystko mieszamy do połączenia się składników.

Dip pieprzowy jest słodki, a jednocześnie wyrazisty. Będzie świetnie pasował np. do burgerów. Dzięki Majonezowi Kętrzyńskiemu i Musztardzie Stołowej nabrał jeszcze ciekawszego wyrazu i konsystencji. Przepis autorstwa Para Kulinarni.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.