Dip pieprzowy jest słodki, a jednocześnie wyrazisty. Będzie świetnie pasował np. do burgerów. Dzięki Majonezowi Kętrzyńskiemu i Musztardzie Stołowej nabrał jeszcze ciekawszego wyrazu i konsystencji. Przepis autorstwa Para Kulinarni.

3 łyżki majonezu | |
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu | |
1 łyżeczka miodu | |
1 łyżeczka musztardy stołowej | |
2 szalotki | |
odrobina soku z pomarańczy | |
sól |
Dip pieprzowy robi się bardzo łatwo, a jego smak pozostaje na długo w pamięci. Świetnie pasuje do burgerów.
1. | Szalotkę kroimy w drobną kostkę. |
2. | Pieprz rozcieramy w moździerzu na drobne kawałeczki (nie na pył!) |
3. | Do majonezu dodajemy miód, szalotkę, musztardę, odrobinę soku z pomarańczy, świeżo mielony pieprz. |
4. | Wszystko mieszamy do połączenia się składników. |
Zostaw komentarz