Składniki

3 łyżki majonezu kętrzyńskiego (lekkiego)
sok z 1/2 limonki
2 plastry świeżego ananasa
szczypta płatków chilli
kawałek imbiru (ok.1cm)
garstka świeżej kolendry
miód (opcjonalnie)
Pyszny słodko-ostry dip orientalny na bazie Majonezu Kętrzyńskiego lekkiego.

Przygotowanie

1.Ananas i imbir, sok z limonki oraz płatki chilli blendujemy.
2.Masę łączmy z majonezem.
3.Dodajemy posiekaną kolendrę.
4.Wszystkie składniki mieszamy i gotowe.

Ostro słodki sos orientalny będzie świetnym dopełnieniem tajskich dań. Zrobiony na bazie Majonezu Kętrzyńskiego Lekkiego zachwyci każde podniebienie.

Dziękujemy Para Kulinarni za pyszny dip!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.