Ostro słodki sos orientalny będzie świetnym dopełnieniem tajskich dań. Zrobiony na bazie Majonezu Kętrzyńskiego Lekkiego zachwyci każde podniebienie.
Dziękujemy Para Kulinarni za pyszny dip!
3 łyżki majonezu kętrzyńskiego (lekkiego) | |
sok z 1/2 limonki | |
2 plastry świeżego ananasa | |
szczypta płatków chilli | |
kawałek imbiru (ok.1cm) | |
garstka świeżej kolendry | |
miód (opcjonalnie) |
1. | Ananas i imbir, sok z limonki oraz płatki chilli blendujemy. |
2. | Masę łączmy z majonezem. |
3. | Dodajemy posiekaną kolendrę. |
4. | Wszystkie składniki mieszamy i gotowe. |
Ostro słodki sos orientalny będzie świetnym dopełnieniem tajskich dań. Zrobiony na bazie Majonezu Kętrzyńskiego Lekkiego zachwyci każde podniebienie.
Dziękujemy Para Kulinarni za pyszny dip!
Zostaw komentarz