Składniki

3 łyżki majonezu
garść suszonych grzybów
szalotka
odrobina koperku
łyżeczka masła
sól
pieprz
Sos grzybowy na bazie Majonezu Kętrzyńskiego. Idealny na święta!

Przygotowanie

1.Szalotkę kroimy w drobną kostkę
2.Grzyby kroimy w drobną kostkę
3.Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy posoloną cebulkę.
4.Na patelnię do zarumienionej cebuli dodajemy grzyby.
5.Podsmażone grzyby i cebulę blendujemy.
6.Czekamy aż masa wystygnie, by móc dodać resztę składników.
7.Przestudzoną masę dodajemy do majonezu
8.Dodajemy pieprz, sól i koperek.
9.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Do mieś, kopytek, tatara. Sos grzybowy z Majonezem Kętrzyńskim swoim aromatem i smakiem przywołuje atmosferę świąt. Spróbujcie koniecznie tej wariacji an temat grzybów autorstwa Para Kulinarni

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.