Do mieś, kopytek, tatara. Sos grzybowy z Majonezem Kętrzyńskim swoim aromatem i smakiem przywołuje atmosferę świąt. Spróbujcie koniecznie tej wariacji an temat grzybów autorstwa Para Kulinarni
Sos grzybowy na bazie Majonezu Kętrzyńskiego. Idealny na święta!
1. | Szalotkę kroimy w drobną kostkę |
2. | Grzyby kroimy w drobną kostkę |
3. | Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy posoloną cebulkę. |
4. | Na patelnię do zarumienionej cebuli dodajemy grzyby. |
5. | Podsmażone grzyby i cebulę blendujemy. |
6. | Czekamy aż masa wystygnie, by móc dodać resztę składników. |
7. | Przestudzoną masę dodajemy do majonezu |
8. | Dodajemy pieprz, sól i koperek. |
9. | Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. |
Zostaw komentarz