Składniki

3 łyżki majonezu czosnkowego
6 ząbków czosnku
garść świeżej bazylii
sok z 1/2 cytryny
miód (opcjonalnie)
sól
pieprz
Pyszny klasyk w nowej odsłonie! Sos czosnkowo-bazyliowy na bazie majonezu o smaku czosnkowym na pewno zaskoczy Waszych gości.

Przygotowanie

1.Ząbki czosnku piec w temperaturze 200 stopni przez 45 minut
2.Upieczony czosnek obieramy z łupinek i wkładamy do miseczki
3.Dodajemy majonez, sok z cytryny, sól, pieprz i garść porwanej bazylii.
4.Wszystko blendujemy
5.Opcjonalnie dodajemy odrobinę miodu.

Dip na bazie majonezu z czosnkiem i bazylią – idealny jako dodatek do mięs i warzyw. Jest lekki i niejednoczenie bardzo charakterystyczny. Będzie pasował do burgerów, frytek, krakersów i innych przekąsek.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.