Składniki

1 opakowanie ciasta KRUCHEGO KĘTRZYŃSKIEGO
150 g margaryny
Łyżka śmietany 18%
2 żółtka
1 łyżka kakao
50 g czekolady mlecznej i białej

Przygotowanie

1.Do gotowej mieszanki kętrzyńskiego ciasta kruchego dodaj łyżkę kakao oraz 50 g starkowanej, mlecznej czekolady i 50 g białej.
2.Następnie dodaj jedno 2 żółtka oraz 150 g margaryny i 1 łyżkę kwaśnej śmietany 18%.
3.Całość zagnieść do połączenia składników.
4.Ciasto owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut, lub do zamrażarki na 15 minut.
5.Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty foremką i układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6.Piec 10 minut w temperaturze 180˚.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.