
1 opakowanie ciasta KRUCHEGO KĘTRZYŃSKIEGO | |
150 g margaryny | |
Łyżka śmietany 18% | |
2 żółtka | |
1 łyżka kakao | |
50 g czekolady mlecznej i białej |
1. | Do gotowej mieszanki kętrzyńskiego ciasta kruchego dodaj łyżkę kakao oraz 50 g starkowanej, mlecznej czekolady i 50 g białej. |
2. | Następnie dodaj jedno 2 żółtka oraz 150 g margaryny i 1 łyżkę kwaśnej śmietany 18%. |
3. | Całość zagnieść do połączenia składników. |
4. | Ciasto owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut, lub do zamrażarki na 15 minut. |
5. | Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty foremką i układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. |
6. | Piec 10 minut w temperaturze 180˚. |
Zostaw komentarz