Składniki

ciasto kruche Kętrzyński
2,5 łyżeczki żelatyny
250 ml śmietanki 30%
200 ml śmietany kwaśnej 18%
2,5 łyżeczki cukru pudru
1 łyżka wody
Ciasto kruche w kształcie serca w wykonaniu Pań z KGW w Wesołowie -idealna propozycja słodkiego poczęstunku na Dzień Matki czy Walentynki :)

Przygotowanie

1.Do żelatyny dodać jedną łyżkę zimnej wody i zostawić do napęcznienia.
2.Następnie w kąpieli wodnej podgrzać do płynnej konsystencji.
3.Śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem na sztywno i dodać kwaśną śmietanę a na koniec dodać płynną żelatynę.
4.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Szprycą wykładać masę na kruche ciasto, ułożyć owoce, przykryć blatem ciasta kruchego i czynność powtórzyć.
5.Ozdobić owocami listkami mięty lub kwiatami.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.