
Opakowanie ciasta kruchego kętrzyńskiego | |
Łyżka śmietany | |
1 żółtko | |
150g margaryny | |
50g wiórków kokosowych lub orzechów |
Szybkie, smaczne ciasteczka - zawsze się udają!
1. | Do gotowej mieszanki kętrzyńskiego ciasta kruchego dodaj około 50 gram wiórków kokosowych lub zmielonych dowolnych orzechów. |
2. | Następnie dodaj jedno żółtko oraz 150 g margaryny i 1 łyżkę kwaśnej śmietany 18%. |
3. | Całość zagnieść do połączenia składników. |
4. | Ciasto owiń w folię i wstaw do lodówki na 30 minut, lub do zamrażarki na 15 minut. |
5. | Schłodzone ciasto krótko zagnieść i rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty foremką i układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. |
6. | Piec 10 minut w temperaturze 180˚. |
Zostaw komentarz