Składniki

320g upieczonego Piernika Kętrzyńskiego
160g masła
100g gorzkiej czekolady
80g zmielonych migdałów lub orzechów
3 łyżki kakao
10 łyżek wiśniówki
Przepis na bajaderki z Piernika Kętrzyńskiego.

Przygotowanie

1.Masło i czekoladę razem rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia
2.Upieczony piernik kruszymy, dodajemy ostudzoną masę czekoladową, kakao, orzechy, wiśniówkę.
3.Wszystko mieszamy do całkowitego połączenia się składników.
4.Masę przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
5.Kiedy masa zastygnie formujemy kulki wielkości mandarynki i oblewamy polewą lub obtaczamy w ulubionej posypce (kakao, kokos, orzechy, kolorowa posypka)

Przepis na bajaderki z Piernika Kętrzyńskiego. Ten deser pokochają dzieci i dorośli.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.