BABKA WIELKANOCNA Z OWIECZKĄ
BABKA WIELKANOCNA Z OWIECZKĄ

Składniki

(porcja na 1 blaszkę keksówkę)
opakowanie piernika kętrzyńskiego
opakowanie babki cytrynowej
polewa czekoladowa
Owieczki wyczarowane z piernika i babki.

Przygotowanie

1.Piernik przygotować według przepisu na opakowaniu .Przelać do keksówki i upiec,wystudzić ,pokroić na kawałki plastry i z każdego foremką wykrakwać baranka.
2.Przygotować masę babki cytrynowej tak jak na opakowaniu.
3.Wylać porcjęciasta na dno formy keksowej na to poustawiać na środku baranka jeden przy drugim w taki sposób by do siebie przylegały.Całość zalać pozostałą masą babki cytrynowej.
4.Wstawić do piekarnika i piec ok.30 do 40 minut. Sprawdzić wykałaczką.
5.Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub opsypać cukrem pudrem.

Pomysł i realizacja wypieku: Koło Gospodyń Wiejskich w Wesołowie

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.