Pomysł i realizacja wypieku: Koło Gospodyń Wiejskich w Wesołowie
(porcja na 1 blaszkę keksówkę) | |
opakowanie piernika kętrzyńskiego | |
opakowanie babki cytrynowej | |
polewa czekoladowa |
Owieczki wyczarowane z piernika i babki.
1. | Piernik przygotować według przepisu na opakowaniu .Przelać do keksówki i upiec,wystudzić ,pokroić na kawałki plastry i z każdego foremką wykrakwać baranka. |
2. | Przygotować masę babki cytrynowej tak jak na opakowaniu. |
3. | Wylać porcjęciasta na dno formy keksowej na to poustawiać na środku baranka jeden przy drugim w taki sposób by do siebie przylegały.Całość zalać pozostałą masą babki cytrynowej. |
4. | Wstawić do piekarnika i piec ok.30 do 40 minut. Sprawdzić wykałaczką. |
5. | Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub opsypać cukrem pudrem. |
Zostaw komentarz